InHouse // Arrangementer og opplevelser // Fullservice eventbyrå
Banner Aktuelt

Firmatur til Riga, Latvia

Firmatur til Riga, Latvia // InHouse AS
Firmatur til Riga, Latvia // InHouse AS

Urban by med moderne arkitektur, shoppinggater og et pulserende natteliv

Riga er den største byen i Baltikum, og har gjennomgått store forandringer etter at landet ble selvstendig i 1991. Investeringene blomstrer og mange utenlandske interesser har gjort sitt inntog.

Ikke minst har norsk næringsliv gjort sitt til at Riga og Latvia har fått en av Europas raskest voksende økonomier. Over en tredjedel av bygningene i Riga sentrum er i Jugend og Art Nouveau, men du får også den urbane byen med moderne arkitektur, shoppinggater og et pulserende natteliv.

Den vakre Gamlebyen med brosteinsbelagte gater er et særdeles vakkert skue. Her finnes de fleste severdigheter, handlegater og kulturelle aktiviteter innen gåavstand og byen ligger kun 10 minutter fra flyplassen.

Beliggenheten ved Østersjøen og den store elva Daugava som renner gjennom byen, gjorde Riga til en av Østersjøens mest velstående handelsbyer, som ofte fikk besøk av både vikinger og kjøpmenn fra Hansaforbundet.

Prisnivået på mat, drikke og hotell mye lavere enn i Norge, noe som gjør dette til en fristende weekendtur for nordmenn. En kort tur fra hovedstaden ligger også kurstedet Jurmala med sine vakre hvite sydenstrender.

Høydepunkter i Riga

Hva kan man gjøre?

  • Gamlebyen – Med sine brosteinsbelagte gater og vakre arkitektur er den UNESCO-vernede Gamlebyen en stor severdighet.
  • Hengelåsbroen – Her inngår forelskede par evige troskapsløfter ved å smekke en hengelås med navnene sine på brorekkverket.
  • Jugend Kvartalene – Riga har Nord-Europas best bevarte jugendarkitektur med rikt dekorerte fasadene med spir og «snirkelornamenter».
  • Okkupasjonsmuseet – Stålbunkersen som i dag rommer Latvias nære historie med ulike epoker av Latvias historie med krig og undertrykkelse, både under nazitiden og Sovjet-årene.
  • Skybar – Aperitiff med Rigas beste utsikt har du fra skybaren på toppen av norskeide Hotel Latvija.
  • Motormuseet – Se Stalins og Krutsjovs pansrede, svarte limo’er og Rolls-Royce’n som Bresjnev krasjet i beruset tilstand.
  • Markedet – I og rundt de svære markedshallene med runde tak, opprinnelig bygget for å huse Zeppelin-luftskip, er det yrende markedsstemning hver eneste dag.
  • SPA og Velvære på et av byens avslappende dagspa.

Riga er ypperlig som destinasjon for firmaturen.

Skal du arrangere firmatur til Riga? Snakk med en ekspert

Vi leverer skreddersydde firmareiser, organiserer og holder orden på alt fra A – Å. Vi har et stort kontaktnett i hele verden, og lager firmaturer som begeistrer og skaper minner for livet. 

Se andre artikler på Aktuelt;

Arrangementer og opplevelser / Konferanse, Event og Firmatur // InHouse AS
Footer
Arrangementer og opplevelser / Event & Firmatur | InHouse AS i Sandefjord
we mind your business
InHouse er et fullservice eventbyrå som skaper arrangementer og opplevelser for næringslivet, som gir noe verdifullt og varig for mennesker og merkevare. Vi jobber i inn- og utland.
InHouse AS
Solbergveien 42
3232 Sandefjord
Org.nr. 921 694 458
© INHOUSE AS 2024