Solbergveien 42
3232 Sandefjord
Org.nr.: 921 694 458
Vinen er frisk og syrlig, men ville neppe ha oppnådd sin store berømmelse hvis den ikke hadde gjennomgått den spesielle annengangsgjæringen. Den gjør at vinen blir karbondioksidholdig eller musserende.
Det er kun musserende vin fra regionen Champagne i Frankrike som har lov til å markedsføres som champagne. Det er 3 druetyper som benyttes: Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier (de to sistnevnte er blå druer). Disse presses svært forsiktig for å unngå å sette farge på champagnen. Distriktet består av 5 ulike områder: Montagne de Reims, Côtes de Blancs, Vallée de Marne, Aube og Côte de Sézane.
Champagne blir tradisjonelt laget av store champagnehus. Disse kjøper druene fra lokale vinbønder og blander flere årganger. Slik at vinen smaker omtrent det samme fra år til år (assemblage).
Årgangschampagne som har et årstall på etiketten er ofte av bedre kvalitet og lages ikke hvert år. I de senere år har flere vinbønder begynt å lage champagne selv istedenfor å selge druene til champagnehusene. Dette gir ofte mer karakteristiske viner.
Vi arrangerer minnerike reiser, opplevelser og aktiviteter i inn- og utland. Vi har et stort kontaktnett i hele verden, gir deg råd og tips og har lang erfaring innen dette feltet.