Idylliske, vidunderlige Champagne-distriktet ligger 10-15 mil nordøst for Paris, rundt byene Reims og Epernay.
Vinen er frisk og syrlig, men ville neppe ha oppnådd sin store berømmelse hvis den ikke hadde gjennomgått den spesielle annengangsgjæringen. Den gjør at vinen blir karbondioksidholdig eller musserende.
Det er kun musserende vin fra regionen Champagne i Frankrike som har lov til å markedsføres som champagne. Det er 3 druetyper som benyttes: Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier (de to sistnevnte er blå druer). Disse presses svært forsiktig for å unngå å sette farge på champagnen. Distriktet består av 5 ulike områder: Montagne de Reims, Côtes de Blancs, Vallée de Marne, Aube og Côte de Sézane.
Champagne blir tradisjonelt laget av store champagnehus. Disse kjøper druene fra lokale vinbønder og blander flere årganger. Slik at vinen smaker omtrent det samme fra år til år (assemblage).
Årgangschampagne som har et årstall på etiketten er ofte av bedre kvalitet og lages ikke hvert år. I de senere år har flere vinbønder begynt å lage champagne selv istedenfor å selge druene til champagnehusene. Dette gir ofte mer karakteristiske viner.
Skal du arrangere gruppereise til Champagne-distriktet? Kontakt oss gjerne
Vi arrangerer minnerike reiser, opplevelser og aktiviteter i inn- og utland. Vi har et stort kontaktnett i hele verden, gir deg råd og tips og har lang erfaring innen dette feltet.
InHouse er et kreativt byrå som bygger og styrker kunders kultur og merkevare.
Vi mener at god arbeidskultur, samhold og delte opplevelser med kollegaer er positivt for folks helse. Vår påstand er at arrangementer og opplevelser kan – eller kanskje til og med bør – ses på som en del av bedriftens helsetjeneste.