InHouse // Arrangementer og opplevelser // Fullservice eventbyrå
Banner Aktuelt

Firmatur til Budapest, Ungarn

Gruppereise til Budapest, Ungarn // InHouse AS
Gruppereise til Budapest, Ungarn // InHouse AS

Vakre Budapest – Dronningen ved Donau

PROGRAMEKSEMPEL

Få europeiske byer har en vakrere beliggenhet enn Budapest. Selvsikkert speiler den seg i elven Donau med alle sine praktfulle bygninger og spir. Byen blir kalt «Porten mellom Øst- og Vest-Europa», eksotisk og spennende med spor etter alle folkeslag som gjennom historien har vandret gjennom landet, her er romerske ruiner, tyrkiske bad og østerriksk kafékultur.

På en grønn høyde på vestsiden troner den aristokratiske gamlebyen Buda, med arven fra glanstiden, Kongepalasset, Fiskerbastionen og ærverdige kurbad med marmorsøyler og vakre fliser. På østsiden av Donau ligger Pest, mer jordnær og kosmopolitisk, med sine moderne hoteller og forretningsbygg i glass og stål, shoppinggater, restauranter og fine museer.

Men her finner vi også det bohemaktige jødiske kvartalet, sjarmerende smågater med trendy utesteder som f.eks. de populære «ruinbarene», og ikke minst den storslåtte Parlamentsbygningen. Monumenter på Heltenes Torg forteller om folkets kamp for frihet fra kommunistregimet. I dag er Budapest en by med tusenvis av nyanser, som har overlevd sin turbulente historie med stil.

Det blir vinsmaking og middag i vindistriktet Buda, som med sine grønne åser og velfriserte vinmarker kalles «Ungarns Toscana». Helt siden romertiden har byens varme kilder lokket til seg folk. Hver dag bobler ca. 60 millioner liter mineralholdig kildevann opp og bare i Budapest har man 118 kilder. Vi skal slappe av i de helsebringende, varme kildene på det det berømte Széchenyi-badet – et paradis for livsnytere!

Budapest er hovedstad i Ungarn og landets økonomiske, industrielle, politiske og kulturelle sentrum. Opprinnelig var Budapest to byer på hver side av Donau, Buda og Pest. De to byene ble slått sammen i 1873. Med sin historie og gamle arkitektur er byen et svært interessant reisemål.

Skal du arrangere firmatur til Budapest? Snakk med en ekspert.

Vi leverer skreddersydde firmareiser og gruppereiser, organiserer og holder orden på alt fra A – Å. Vi har et stort kontaktnett i hele verden, og lager reiser som begeistrer og skaper minner for livet. 

Slide

Ta kontakt med oss

Reiserådgiver og prosjektleder Trine Ringdal / InHouse
Reiserådgiver / Prosjektleder

Trine Ringdal

Reiserådgiver og prosjektleder Trine Ringdal / InHouse
Daglig leder / Prosjektleder

Fredrik Langfeldt

Se andre artikler på Aktuelt;

Footer
Kultur- og merkevarebygging | InHouse AS i Sandefjord
we mind your business
InHouse er et fullservice eventbyrå som skaper arrangementer og opplevelser for næringslivet, som gir noe verdifullt og varig for mennesker og merkevare. Vi jobber i inn- og utland.
Medlem av Reisegarantifondet // InHouse
InHouse AS
Solbergveien 42
3232 Sandefjord
T: +47 41 33 30 20
E: post@inhouseas.no
Org.nr. 921 694 458
© INHOUSE AS 2023